Novosti

Svečano otvoren Tehnološki inkubator Nova Gradiška

Dana 21. kolovoza 2020. održana je završna konferencija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. Tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, svečano i uz nazočnost svih uzvanika otvorili su prostorije Tehnološkog inkubatora, smještenog u Industrijskoj zoni Nove Gradiške, koji na ukupnoj površini od 5.046 četvornih metara nudi 50 kompletno opremljenih uredskih i proizvodnih jedinica za najam poduzetnicima te obrtnicima po izuzetno povoljnim uvjetima.

Projekt je realiziran u sklopu Poziva ‘’Razvoj poslovne infrastrukture’’, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Svrha projekta ‘’Tehnološki inkubator Nova Gradiška’’ je razvoj visokokvalitetne poduzetničko – poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva, privlačenje investicija temeljenih na znanju i novim tehnologijama te stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 29,812.218,00 milijuna kuna, od čega su 19,945.084,25 milijuna kuna bespovratna EU sredstva. Preostali iznos od 9,87 milijuna kuna financirali su vlastitim sredstvima Grad Nova Gradiška i Industrijski park Nova Gradiška.
Nositelj projekta je tvrtka Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., dok su partneri na provedbi projekta Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko – posavske županije. Osim prijavitelja i partnera, u provedbi projekta sudjelovalo je i 7 suradnika: Brodsko-posavska županija, Tera Tehnopolis d.o.o., Strojarski fakultet Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Centar kompetencija za napredno inženjerstvo.

IMGL1528IMGL1743IMGL1878IMGL1910IMGL1998

Featured Post

Natječaj za zakup poslovnih prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška

Tehnološki inkubator Nova Gradiška, prvi poslovni subjekt na ovim područjima koji ima za cilj potaknuti razvoj novih poduzeća stvaranjem svih nužnih preduvjeta za rad i pružiti podršku poduzetnicima u njihovu poslovanju, uskoro otvara svoja vrata.

U tom pogledu danas je objavljen natječaj za zakup poslovnih prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška za ukupno 50 uredskih i proizvodnih jedinica.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane tvrtke koje žele započeti poslovanje po najpovoljnijim uvjetima na tržištu da odaberu najbolji poslovni prostor za sebe i prijave se na natječaj.

Prostor Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška ukupne površine 5.046m2 u potpunosti je opremljen potrebnom komunikacijskom i uredskom infrastrukturom, coworking prostorom, konferencijskom dvoranom, informatičkom učionicom te razvijenim poslovnim uslugama koje će biti na raspolaganju poduzetnicima.

Natječaj možete preuzeti na linku web stranice Tehnološki inkubator Nova Gradiška, u folderu natječaji: https://www.tin.ipng.hr/dokumenti/

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na telefon 035 359 910, 098 133 2381, i na e-mail: info@ipng.hr.

Featured Post

U Industrijskom parku Nova Gradiška gradi se tvornica za razvoj novih poduzetnika

Projekt Tehnološki inkubator Nova Gradiška nalazi se u završnoj fazi vanjskih i unutarnjih građevinskih radova. Možemo reći da će ovaj Tehnološki inkubator zapravo biti tvornica u kojoj se rađaju novi obrtnici, poduzetnici, nove tehnologije, nova IT rješenja i nove generacije kreativaca u 50 moderno opremljenih poslovnih prostora, cooworking prostoru, i informatičkoj dvorani. Njegovom izgradnjom poduzetnici i svi oni koji planiraju poslovni pothvat će dobiti priliku za razvoj poduzetništva uz sve stvorene nužne preduvjete za rad; olakšano poslovanje uz manje financijske troškove i osiguranu svu potrebnu uredsku, informatičku i komunalnu opremu, kao i svu stručnu podršku naših djelatnika.

Ovo je ujedno prvi poslovni subjekt na ovim prostorima koji će nuditi i uslugu virtualnog inkubatora, posebno korisnog svima koji ne trebaju fizički ured, ali žele biti virtualni stanari s paketom brojnih pogodnosti, poput savjetodavnih usluga ili korištenja konferencijske dvorane.

Podsjetimo se, Tehnološki inkubator Nova Gradiška najveći je projekt u provedbi tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. i partnera Grada Nova Gradiška i Centra za razvoj Brodsko-posavske županije. Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK.

Svi zainteresirani poslovni i fizički subjekti koji žele postati fizički ili virtualni stanari Tehnološkog inkubatora mogu to napraviti prijavom na web stranici tin.ipng.hr  i vin.ipng.hr

Featured Post

Tehnološki inkubator Nova Gradiška poprima svoj završni izgled

Radovi na izgradnji tehnološkog inkubatora Nova Gradiška odvijaju se u skladu sa predviđenim planom. U tijeku je izvođenje terminski zacrtanih vanjskih i unutarnjih građevinskih radova. Od vanjskih radova trenutno se obavlja: oblaganje fasade s fasadnim termo panelima, izrada termo i hidro izolacije na krovnoj plohi te radovi na izradi prometnica. Unutar objekta obavlja se izrada pregradnih zidova od gips kartonskih ploča, gruba instalacija vode i odvoda kao i elektro instalacijskih radova.

Da podsjetimo, na poslovima izgradnje tehnološkog inkubatora građevinske radove obavlja tvrtka GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora gradnje s poduzeće Ingri d.o.o. iz Ruščice.

Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK. Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Početak djelovanja Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška planira se u lipnju 2020. godine.

Featured Post

Napreduju radovi na izgradnji Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

U Industrijskoj zoni Nove Gradiške u tijeku je izgradnja Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška, trenutno najvećeg projekta u provedbi IPNG-a. Na poslovima izgradnje tehnološkog inkubatora građevinske radove obavlja tvrtka GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora gradnje s poduzeće Ingri d.o.o. iz Ruščice. Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 kuna (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK. Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Radovi se izvode po planu, a završetak izgradnje poslovne građevine „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ planira se u travnju 2020. godine.

Tehnološki inkubator Nova Gradiška prostirat će se na ukupnoj površini od 5.000 m2, a poduzetnicima će se nuditi inkubaciju u ukupno 50 proizvodnih i uredskih prostora za najam po povlaštenim cijenama. Prostor Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška bit će u potpunosti komunalno opremljen, sa svom potrebnom komunikacijskom i uredskom infrastrukturom, coworking prostorom, konferencijskom dvoranom, informatičkom učionicom te razvijenim poslovnim uslugama koje će biti na raspolaganju poduzetnicima. U tijeku je zaprimanje iskaza interesa za poslovne prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška, a preko 50% poslovne površine već je predrezervirano. Početak djelovanja objekta Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška planiran je u lipnju 2020. godine.

Featured Post

Počinje izgradnja Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Dana 1. srpnja 2019. u prostorijama Poslovno inovacijsko potpornog centra u Industrijskom parku Nova Gradiška, poduzeće Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., nositelj projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ potpisalo je Ugovor o izgradnji poslovne građevine tehnološkog inkubatora s poduzećem GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba, te Ugovor za usluge stručnog nadzora gradnje s poduzećem Ingri d.o.o. iz Ruščice.

Ugovore su potpisali direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić i predstavnici izvođača radova, direktori tvrtke GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba Boris Heljić te tvrtke koja će izvoditi stručni nadzor, Ingri d.o.o. iz Ruščice, Ivan Rašić. Svečanosti potpisivanja ugovora su nazočili i zamjenik župana Brodsko posavske županije Stjepan Bošnjaković te gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ realizira se kroz Poziv Razvoj poslovne infrastrukture, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 HRK, od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK . Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Završetak izgradnje objekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ planiran je tijekom mjeseca travnja 2020. godine.

„Cilj je stvoriti međunarodno prepoznatu vrhunsku ulagačku destinaciju i inkubator koji pruža ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima. Sve to omogućit će jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, potaknuti unapređenje konkurentnosti poslovnog sektora te stvaranje i privlačenje inovativnih i tehnološki orijentiranih poduzeća u tehnološki intenzivne sektore, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanjem okolišem i resursima.“, istaknuo je direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić. Pritom je naglasio kako postoji veliko zanimanje za Tehnološki inkubator, tako da je i prije početka izgradnje 50% kapaciteta inkubatora već rezervirano.

Realizacija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ uključivat će izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5.046 m2 s 55 prostornih jedinica veličine od 15 do 223 m2 te će posjedovati međunarodno priznati certifikat zelene gradnje LEED. Tehnološki inkubator Nova Gradiška bit će namijenjen startupima, tehnološki orijentiranim poduzećima, kao i svim budućim poduzetnicima. Usluge koje će se korisnicima pružati unutar Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška su najam prostora i visokospecijalizirane usluge poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća. Uz navedeno, korisnicima će se nuditi i novost na području Brodsko-posavske županije, a to je moderno opremljen coworking prostorom s informatičkom opremom i programima.

Featured Post

Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Featured Post

Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Pomaknut rok za početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Početak izgradnje objekta Tehnološki inkubator Nova Gradiška planiran je tijekom mjeseca srpnja 2018. Međutim, postupak javne nabave za izgradnju je poništen budući da je cijena najpovoljnije ponude bila viša od osiguranih sredstava. Cijeli postupak javne nabave će se ponoviti, a sukladno tome, pomaknut je rok za početak izgradnje objekta.

Projekt Tehnološki inkubator Nova Gradiška, ukupne vrijednosti 29.847.343,00 HRK, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 19.999.999,00 kn, odnosno 86% ukupne vrijednosti projekta. Tehnološki inkubator Nova Gradiška predstavlja najveći projekt Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. dosad, kojim će se izgraditi objekt ukupne površine 5.000 m2 namijenjen postojećim poduzetnicima i startup-ovima za najam, upotpunjen coworking prostorom i poslovnim uslugama za razvoj poslovanja.

Provedba projekta započela je u rujnu 2017. godine, dok je početak izgradnje objekta bio planiran u srpnju 2018. godine. Postupci javne nabave za izgradnju građevine Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška i stručni nadzor izgradnje pokrenuti su tijekom mjeseca svibnja te je rok za dostavu ponuda bio kraj lipnja 2018. Temeljem Zakona o javnoj nabavi, navedeni postupci su poništeni jer je cijena najpovoljnije pristigle ponude bila veća od sredstava osiguranih putem EU fonda te izvora nositelja i partnera projekta. Nositelj projekta Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. trenutno radi na izmjeni projektne dokumentacije za građevinu Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška kako bi se vrijednost izgradnje objekta prilagodila te bila unutar okvira osiguranih sredstava.

„Procijenjena vrijednost  izgradnje objekta Tehnološki inkubator Nova Gradiška iznosi oko 20.721.264,00 milijuna kuna, a s obzirom na previsoke vrijednosti pristiglih ponuda po pozivu za nadmetanje (više od 100%), donošenje Odluke o poništenju javnih nabava bilo je nužno kako troškovi građevinskih radova ne bi pali na teret Industrijskog parka Nova Gradiška i Grada Nova Gradiška, kao partnera na projektu. Uz odobrenje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao PT1, i Središnje agencije za financiranje u ugovaranje programa i projekata Europske unije, kao PT2, pristupili smo procesu preprojektiranja u svrhu prilagodbe troškovnika procijenjenim vrijednostima. Po dobivanju građevinske dozvole bit će objavljeni  novi postupci javnih nabava te očekujemo da će početak izgradnje Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška biti do kraja tekuće godine.“, izjavila je Ivana Vončina Toplek, direktorica Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o.

Poduzetnici mogu već danas ispuniti neobvezujući Zahtjev za iskaz interesa za najam prostora

Svi zainteresirani za najam prostora u Tehnološkom inkubatoru Nova Gradiška pozvani su ispuniti neobvezujući Zahtjev za iskaz interesa za najam prostora, dok se sve dodatne informacije mogu zatražiti putem e-mail adresa: mirta.anjos@ipng.hr i vesna.dapic@ipng.hr.

Zahtjev za iskaz interesa za najam prostora u objektu tehnološki inkubador Nova Gradiška


Preuzimanje

Featured Post

ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA „TEHNOLOŠKI INKUBATOR NOVA GRADIŠKA“

ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA
„TEHNOLOŠKI INKUBATOR NOVA GRADIŠKA“

U prostorijama Poslovno inovacijsko potpornog centra Nova Gradiška u Industrijskom parku održana je uvodna konferencija projekta ”Tehnološki inkubator Nova Gradiška”. Ukupna vrijednost ovog projekta je 23.222.756,00 kn (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva dobivena od Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 19.999.999,00 kn ili 86% od ukupne vrijednosti projekta. Industrijski park NG kao prijavitelj te Grad Nova Gradiška kao partner, sufinancirat će preostali dio projekta u iznosu od 3.222.757,00 kn.

Na uvodnoj konferenciji okupili su se projekti partneri, suradnici, predstavnici lokalne vlasti, predstavnici gospodarskog sektora te ujedno i potencijalni korisnici novoizgrađene poslovne infrastrukture u okviru projekta ”Tehnološki inkubator NG”. Direktorica Industrijskog parka, Ivana Vončina Toplek, istaknula je važnost provedbe ovog vrijednog infrastrukturnog projekta za naš grad: „Projekt Tehnološki inkubator je izuzetno važan projekt na više razina. Uz to što potvrđuje stručnost gradske razvojne agencije Industrijski park Nova Gradiška koja je uspješno pripremila zahtjevan projekt, to je odličan temelj za daljnju provedbu projekata financiranih od EU, a koji su logičan nastavak ulaganja u infrastrukturu koju zahtjeva obrazovno istraživački sektor te poduzetništvo temeljeno na znanju, novim tehnologijama i inovacijama. Ono što bih ipak istaknula kao najvažnije jest svrha izgradnje Tehnološkog inkubatora, a to je stvaranje uvjeta nužnih Investitorima koji će otvoriti nova radna mjesta, visoko kvalitetna radna mjesta zbog kojih, ne da će ljudi prestati odlaziti iz Nove Gradiške nego će se u nju vraćati i dolaziti budući je Nova Gradiška grad po mjeri kako obiteljskog čovjeka tako i mladih urbanih ljudi i ako postoje egzistencijalni uvjeti u njemu on može biti vrlo poželjna destinacija za život. Naravno, to onda povlači i neke druge benefite za sobom koji se odražavaju kako na poduzetništvo tako i na obrtništvo, turizam, kulturna te društvena događanja. Potencijal i perspektiva su odlični, a prilika koju smo dobili je jedinstvena i napravit ćemo sve da ju maksimalno iskoristimo. ”

Djelatnici Industrijskog parka trenutno intenzivno rade na provedbi projektnih aktivnosti, a sam početak građevinskih radova planiran je u 7. mjesecu 2018. godine. Planirano trajanje projekta je 18 mjeseci, dok se njegov završetak, u slučaju da ne dođe do nikakvih nepredviđenih okolnosti, očekuje u 3. mjesecu 2019. godine. Projekt “Tehnološki inkubator Nova Gradiška” realizira se s ciljem razvoja visokokvalitetne poslovne infrastrukture i stvaranja optimalni uvjeta za ulaganja u nove poduzetničke projekte bazirane na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama koji omogućavaju stvaranje kvalitetnih radnih mjesta. Sve navedeno također će doprinijeti većoj konkurentnosti industrijskog parka kao ulagačke destinacije, a time i razvoju gospodarstva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Foto-5Foto-4Foto-2Foto-1Foto-3OLYMPUS DIGITAL CAMERAFoto-14OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAFoto-1

Featured Post
IPNG-LOGO1
Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.

II. Industrijski odvojak 2

 35400 Nova Gradiška

+385 35 359 911, www.ipng.hr

Centar za tehnološki razvoj
Centar za razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o.

Trg pobjede 26a,

35000 Slavonski Brod

+385 35 637 200, www.ctr.hr

Nova Gradiška
Grad Nova Gradiška

Trg kralja Tomislava 1

35400 Nova Gradiška

+385 35 366 080, www.novagradiska.hr

Amblem EU
ESI logotip_boja_manji

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost poduzeća Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.