Svečano otvoren Tehnološki inkubator Nova Gradiška

Dana 21. kolovoza 2020. održana je završna konferencija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. Tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, svečano i uz nazočnost svih uzvanika otvorili su prostorije Tehnološkog inkubatora, smještenog u Industrijskoj zoni Nove Gradiške, koji na ukupnoj površini od 5.046 četvornih metara nudi 50 kompletno opremljenih uredskih i proizvodnih jedinica za najam poduzetnicima te obrtnicima po izuzetno povoljnim uvjetima.

Projekt je realiziran u sklopu Poziva ‘’Razvoj poslovne infrastrukture’’, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Svrha projekta ‘’Tehnološki inkubator Nova Gradiška’’ je razvoj visokokvalitetne poduzetničko – poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva, privlačenje investicija temeljenih na znanju i novim tehnologijama te stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 29,812.218,00 milijuna kuna, od čega su 19,945.084,25 milijuna kuna bespovratna EU sredstva. Preostali iznos od 9,87 milijuna kuna financirali su vlastitim sredstvima Grad Nova Gradiška i Industrijski park Nova Gradiška.
Nositelj projekta je tvrtka Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., dok su partneri na provedbi projekta Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko – posavske županije. Osim prijavitelja i partnera, u provedbi projekta sudjelovalo je i 7 suradnika: Brodsko-posavska županija, Tera Tehnopolis d.o.o., Strojarski fakultet Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Centar kompetencija za napredno inženjerstvo.