Počinje izgradnja Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška

Dana 1. srpnja 2019. u prostorijama Poslovno inovacijsko potpornog centra u Industrijskom parku Nova Gradiška, poduzeće Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., nositelj projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ potpisalo je Ugovor o izgradnji poslovne građevine tehnološkog inkubatora s poduzećem GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba, te Ugovor za usluge stručnog nadzora gradnje s poduzećem Ingri d.o.o. iz Ruščice.

Ugovore su potpisali direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić i predstavnici izvođača radova, direktori tvrtke GIC Gradnje d.o.o. iz Zagreba Boris Heljić te tvrtke koja će izvoditi stručni nadzor, Ingri d.o.o. iz Ruščice, Ivan Rašić. Svečanosti potpisivanja ugovora su nazočili i zamjenik župana Brodsko posavske županije Stjepan Bošnjaković te gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Projekt „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ realizira se kroz Poziv Razvoj poslovne infrastrukture, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 29.211.218,00 HRK, od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK . Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Završetak izgradnje objekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ planiran je tijekom mjeseca travnja 2020. godine.

„Cilj je stvoriti međunarodno prepoznatu vrhunsku ulagačku destinaciju i inkubator koji pruža ciljane, visokospecijalizirane usluge poduzećima, istraživačkim i obrazovnim institucijama u području razvoja i primjene novih tehnologija, znanja i inovacija u ciljanim industrijskim sektorima. Sve to omogućit će jačanje kapaciteta poduzeća za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, potaknuti unapređenje konkurentnosti poslovnog sektora te stvaranje i privlačenje inovativnih i tehnološki orijentiranih poduzeća u tehnološki intenzivne sektore, s posebnim naglaskom na učinkovito upravljanjem okolišem i resursima.“, istaknuo je direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić. Pritom je naglasio kako postoji veliko zanimanje za Tehnološki inkubator, tako da je i prije početka izgradnje 50% kapaciteta inkubatora već rezervirano.

Realizacija projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ uključivat će izgradnju i opremanje objekta ukupne površine 5.046 m2 s 55 prostornih jedinica veličine od 15 do 223 m2 te će posjedovati međunarodno priznati certifikat zelene gradnje LEED. Tehnološki inkubator Nova Gradiška bit će namijenjen startupima, tehnološki orijentiranim poduzećima, kao i svim budućim poduzetnicima. Usluge koje će se korisnicima pružati unutar Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška su najam prostora i visokospecijalizirane usluge poslovne podrške za poticanje konkurentnosti poduzeća. Uz navedeno, korisnicima će se nuditi i novost na području Brodsko-posavske županije, a to je moderno opremljen coworking prostorom s informatičkom opremom i programima.